17 Şubat 2011 Perşembe

KIZ KARDES SENDROMU

       İlkokulda cok samimi bir arkadaşım vardı.Allah'ım ablası ile tartışmadıgı gun yok.Cok teselli etmisligim vardır.Yalnız yandan kınadım mı ne?
Ne zormus abla olmak. Abla olanlar  bilirler.Onca para sayıp hiç kullanmadıgınız eşarbı kutusunda ama ketçaplı bulabilirsin mesela.Ya da etsiz istedigin sebze yemegine o istiyor diye et kaçırabilir annen.Kasa başında alınmamıs çikolata için ortalıgı yıkan kucuk kardese tamam sus demekle yetınılıp abla çikolata reyonuna gonderilebilir.Aynısını ondan birkaç yaş buyuk  abla yapabilir mi acaba?Bir kere abla isen kardesin senden daha zekidir.Birde daha becerikli.Annen kenara çekip kızım ole dedim ama o cocuk beynıne ole gırmek lazım der.Abla ne ise?YUZYILLAR ONCE DOGMUS YARATIK MI?Heleee su sen buyuksun,sen ablasın ,alttan al diyologları var ki  dokunmadan geciyorum.velhasıl sevgi ve nefreti bir arada tutma savası hiç bitmeyecek.Butun ablaların alnına aynı kader yazılmıs.Kolay gelsin diyorum butun ablalara.HEM DE ÇOOOK KOLAY GELSİN.....

5 yorum:

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

yaavrum kıyamam sana.
bana ne kadar uzak bir seneryo:)

yasamak guzeldir mi dedi ki...

Aman uzak olsun. Senarist ve yan kadın oyuncu bas roldeki kıza komplo kurmuş......:))))

Adsız dedi ki...

ahhh ahh ben ne dertliyim bu konuda bilsen...
evlendim, hala gözü kıyafetlerimde ayakkabılarımda. evime geldiğinde ilk iş yeni ne almışım onlara bakıyor. daha giymediğim elbiselerimi giyiyor, kirletiyor, düğmelerini koparıyor vs kocaman kız oldu ama tam bir canavar!
yine de tabii iyiki varlar, abla olunca insan anne gibi bir şey oluyor aslında. :)

yasamak guzeldir mi dedi ki...

sj evet ne kadar kızsanda cok sevıyorsun.bazen dıyorum kardesımı bu kadar sevıyorum anne olunca cocugumu nasıl sevecegım acaba?yalnız evlenınce de bırakmazsa ne yaparım bılmem.aynı evdeoldugumuz ıcın yapıyor zannedıyordum ben.bunu ogrendıgım kotu oldu.bu arada sana da bol bol gecmiş olsun.

E. Sedefcioğlu dedi ki...

Yaşamak Güzeldir mi evet öyle ama bu muameleyi görmediysen ablalık muhteşem birşey. Ben de ablayım ve bir erkek kardeşim var sağolsun maşallah tam abla hissettim kendimi sayesinde. Kardeşler aynı cins olunca sanki bu hataya daha çok düşüyor anne babalar. Küçük büyüğe ablalık yapıyor resmen. Bloguma beklerim bu arada okuyucu ve izleyici olarak da.